به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی؛ محمد حسین اکبری امروز چهارشنبه در سومین جشنواره ملی زرشک استان، با تأکید بر ضرورت توجه به توسعه صادرات زرشک، گفت: اکنون صادرات زرشک به ۷۵٠ تُن رسیده که نسبت به مقدار تولید بسیار ناچیز است.
به گفته وی؛ باید این میزان را طی یک برنامه پنج ساله با همراهی همه متولیان به بیش از سه هزار تُن افزایش یابد.
وی عنوان کرد: ۵۱۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای تشکلها و ۳۰۰ میلیارد ریال در قالب کشاورزی قراردادی برای خرید توافقی زرشک در سال جاری اختصاص یافته است.
اکبری با تأکید بر اینکه باید زرشک را به جایگاه واقعی آن برسانیم، گفت: طرح پالیز، طرح ارزشمندی برای حل مشکلات بخش کشاورزی به خصوص زرشک است که در دستورکار قرار گرفت.
وی بیان کرد: سه سال است که جشنواره زرشک برگزار میشود و باید این جشنوارهها ادامهدار باشد تا زرشک به جایگاه واقعی خودش برسد و از طرفی هم کشاورزان به دسترنج واقعی خود دست یابند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه ۲۷ هزار هکتار سطح زیر کشت زرشک در خراسان جنوبی وجود دارد، افزود: حدود ۱۲٠ هزار تُن پتانسیل تولید زرشک تر در استان وجود دارد و به دنبال افزایش این ظرفیت به ۱۵٠ هزار تُن هستیم.
اکبری اظهار کرد: ارزش تقریبی زرشک خراسان جنوبی بین چهار تا پنج همت است و اگر روی ارزش افزوده و صادرات این محصول کار شود، این میزان را به ۱۰ همت افزایش مییابد که سود بسیار خوبی عاید کشاورزان و صادرکنندگان خواهد شد.
وی با تأکید براینکه اولین وظیفه ما توجه به افزایش تولید زرشک است، بیان کرد: باید دقت و نظارت فنی بر تولید داشته باشیم تا محصول سالمی تولید شود که فاصله ای زیادی در این زمینه نداریم.
اکبری عنوان کرد: باید زرشک تازه به بازار عرضه شود، اکنون حدود ۲ هزار تُن زرشک تازه عرضه میشود که باید این میزان را به ۱٠ هزار تُن برسانیم.
وی گفت: در بحث خشک کردن بهداشتی محصول باید صدور مجوز بارگاههای بهداشتی را تسهیل کنیم، امیدواریم در یک سال آینده بتوانیم ۴٠٠ تا ۵٠٠ بارگاه زرشک را تأمین تسهیلات کنیم.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به آغاز طرح سرشماری کشاورزی در خراسان جنوبی، گفت: از همه کشاورزان درخواست داریم که همکاری لازم را داشته باشند تا بتوانیم برنامهریزی خوب و مناسبی در آینده داشته باشیم.
اکبری درخصوص طرح احداث پنلهای خورشیدی در جوار چاههای کشاورزی استان افزود: خاموشی چاههای کشاورزی و ناترازی برق در تابستان سال جاری را داشتیم که اگر ۸٠ درصد از برق مورد نیاز را از طریق پنلهای خورشیدی تأمین کنیم بحث خاموشی چاهها حذف خواهد شد.
وی یادآور شد: در راستای احداث این پنلها به گونهای برنامه ریزی شده تا کشاورزان تسهیلات را بدون هیچ وثیقه و پرداخت اقساطی چند ساله دریافت کنند.
اکبری عنوان کرد: در بخش کشاورزی با ۶ میلیارد دلار میتوانیم این مشکل ناترازی برق را حل کنیم و فعلاً فقط برای چاههای کشاورزی طرح نصب پنلهای خورشیدی اجرا میشود و با پیگیریهای صورت گرفته مسئولان کشوری هم قول کمک را به ما را دادهاند.
وی بیان کرد: در خراسان جنوبی ۴۲۰ حلقه چاه کشاورزی داریم که ایجاد پنلهای خورشیدی در حوزه پدافندغیرعامل خیلی اهمیت دارد و همچنین از تلفات برق هم جلوگیری میشود.
نظر شما